فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
پیاپی 28 (تابستان 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/05/11
  • تعداد عناوین: 14
|
  • روش جدید و کار آمد برای تولید نوروسفر بیشتر از بطن طرفی مغز موش بالغ
    محمد قاسم گل محمدی، حسن آذری، محمد مردانی، ابراهیم اسفندیاری، رادنی لی ریتز صفحه 11
    زمینه و هدف
    امروزه مشخص شده است که ناحیه تحت بطنی SVZ (Subventricular Zone) در سیستم بطنی مغز پستانداران بالغ دارای جمعیتی از سلول های بنیادی عصبی است که نورون ها و سلول های گلیال را ایجاد می کنند. به دلیل کمبود مارکرهای خاص برای شناسایی این سلول ها روش ایجاد نوروسفر NSA (Neurosphere Assay) در محیط آزمایشگاهی روشی متداول و انتخابی برای جداسازی، مطالعه و درک بیولوژی سلول های بنیادی عصبی رویانی و بالغ می باشد. روش های مختلفی برای ایجاد نوروسفر از مناطق مختلف سیستم عصبی مرکزی از جمله بطن های طرفی مغز وجود دارد. هدف از این مطالعه ارایه راهکاری جدید و کار آمد برای تولید نوروسفر بیشتر ازناحیه تحت بطنی بطن های طرفی مغز موش بالغ با استفاده از روش NSA می باشد.
    روش کار
    ناحیه تحت بطنی نیمه سری بطن های طرفی مغز موش بالغ با دو روش متفاوت تشریح و جداسازی شده و براساس روش نوروسفر کشت داده شدند. در روش اول (روش ریتز و رینولدز) این ناحیه بصورت یکپارچه جدا شده و پس از ایجاد سوسپانسیون تک سلولی بصورت یکجا کشت داده شد. در روش دوم یا روش برش گیری، پس از برداشتن برش های سریالی 400 میکرونی مغز، ناحیه تحت بطنی از برش های نیمه سری بطن های طرفی جمع آوری شده و بطور جداگانه با استفاده از روش NSA کشت داده شدند. پس از هفت روز نوروسفرهای اولیه حاصله از دو روش شمارش شده ومیانگین آنها با همدیگر مقایسه گردید.
    یافته ها
    میانگین تعداد نوروسفرهای بدست آمده در روش برش گیری بسیار بیشتر از روش اول بود (p<0/0001). توزیع و پراکندگی سلول های نوروسفرساز یا سلول های بنیادی عصبی درطول محور قدامی- خلفی نیمه سری بطن های طرفی یکسان نبوده و بالاترین تراکم این سلول ها در فاصله 0/74 میلی متری سمت سری نقطه برگما مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    روش دوم یا روش برش گیری بدلیل تولید نوروسفرزیاد از ناحیه تحت بطنی نسبت به روش اول یا روش کشت یکجای این ناحیه، روشی کار آمد و مناسب می باشد.
  • محمد آقایی شهسواری، مسعود نوروزیان اول، پگاه ویسی، حسن ارگانی، نادره رشتچی زاده، امیر قربانی حق جو، سیما عابدی آذر، امیر منصور وطنخواه صفحه 117
    زمینه و هدف
    فعالیت سیستم رنین آنژیوتانسین بر میزان استرس اکسیداتیو و مارکرهای التهابی موثر است، این مطالعه اثرات انالاپریل و لوزارتان را بر روی مارکرهای مذکور مطابق پلی مورفیسم یاد شده در بیماران پیوند کلیه مورد ارزیابی قرار می دهد.
    روش کار
    در این مطالعه بعد از تعیین ژنوتیپ های سیستم رنین آنژیوتانسین شامل ژنوتیپ آنزیم مبدل آنژیوتانسین (I/D)، آنژیوتانسینوژن (M235T) و رسپتور نوع 1 آنژیوتانسین II (All66C) توسط PCR، 76 بیمار، به چهار گروه تقسیم شدند. گروه اول 17 بیمار و گروه دوم 24 بیمار به ترتیب، روزانه با انالاپریل10 میلی گرم و لوزارتان 50 میلی گرم درمان شدند. گروه سوم به عنوان کنترل مثبت شامل 17 بیمار هردو دارو را با همان دوز دریافت نمودند و در نهایت گروه چهارم شامل 18 بیمار به عنوان کنترل منفی هیچ دارویی دریافت نکردند. پروتئین فاز حاد و آنتی اکسیدان توتال به عنوان معیارهای التهابی و استرس اکسیداتیو بعد از دو ماه درمان اندازه گیری شدند. سپس بعد از 2 هفته دوره wash out، گروه های انالاپریل و لوزارتان به عنوان یک طرح متقاطع cross-over جایگزین همدیگر شدند. بیماران برای 8 هفته دیگر پیگیری شدند و در انتهای دوره، سطوح مارکرهای مذکور مجددا چک شدند.
    یافته ها
    بعد از 2و 4 ماه درمان سطوح پروتئین فاز حاد و آنتی اکسیدان توتال به طور معنی داری در گروه های درمانی مذکور تغییر کرد (p<0/05). اگر چه بیماران با ژنوتیپ CC پلی مورفیسم رسپتور نوع 1 آنژیوتانسینII، سطح پروتئین فاز حاد پائین تری (p=0/04) داشتند، اما پلی مورفیسمهای سیستم رنین آنژیوتانسین تاثیر معنی دار آماری در کاهش مارکرهای مذکور متعاقب درمان با داروهای یاد شده را نداشتند (p>0/05).
    نتیجه گیری
    انالاپریل و یا لوزارتان توانستند اندازه سطوح پروتئین فاز حاد و آنتی اکسیدان توتال را بدون توجه به ژنوتیپهای سیستم رنین آنژیوتانسین تغییر دهند.
  • مهدی امیرنیا، محمدرضا رنجکش صفحه 127
    زمینه و هدف
    خال های ملانوسیتی مادرزادی در اثر پرولیفراسیون خوش خیم ملانوسیت ها در درم و اپیدرم در دوره جنینی ایجاد می شوند. این خالها اکثرا خوش خیم هستند ولی تغییراتی مثل ایندوراسیون، ترشح، درد و خونریزی می تواند علامتی از ایجاد بدخیمی باشد. ریسک بدخیمی با افزایش اندازه خال نیز افزایش می یابد. هدف از این مطالعه بررسی توصیفی خالهای مادرزادی و نیز بررسی یافته های حاکی از بدخیمی در این بیماران می باشد.
    روش کار
    افراد مبتلا به خال مادرزادی از بین مراجعین به بیمارستان سینا در طول 18 ماه انتخاب و طی یک مطالعه ی توصیفی- تحلیلی مقطعی مورد بررسی قرار گرفتند تعداد کل بیماران 54 نفر بود. یافته های کلینیکی بیماران بررسی و پرسشنامه تکمیل گردید. آمار بدست آمده توسط نرم افزار SPSS و تی تست تحلیل گردید.
    نتایج
    50 % بیماران خال های زیر cm 5/1، 46/3% 1 خال های cm 1/5-20و 3/7% خال های بالای cm 20 داشتند. تغییرات ثانویه در 38% موارد وجود داشت و شایعترین آن رشد مو بود. سایر تغییرات ثانویه شامل رشد اندازه، کراتوز پوستی، هیپرپیگمانتاسیون و عفونت پوستی بود. از نظر ظاهری، حاشیه خال ها در 92/6% موارد صاف و منظم و در 7/4% موارد نامنظم بود. علامت های مشکوک به بدخیمی در 5/6 % موارد وجود داشت، که در 1/9% آنها تشخیص ملانوم بدخیم قطعی بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد خال های بزرگ در تنه با یافته هایی مانند سفتی و رشد سریع نیاز به بررسی پاتولوژیک دارد.
  • میترا براتی، ثمیله نوربخش، آذردخت طباطبایی، فریده ابراهیمی تاج، مهشید طالبی طاهر صفحه 132
    زمینه و هدف
    بیماری های عفونی دستگاه تنفسی سالانه باعث 5/4 میلیون مرگ در میان کودکان جهان می شود که اکثریت این موارد در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران، رخ می دهد. پاتوژنهای باکتریائی و ویروسی هر دو مسئول ایجاد این موارد مرگ و میر هستند. با توجه به تنوع نتایج بدست آمده در مطالعات نقاط مختلف جهان بررسی منطقه ای جهت تعیین شیوع عوامل ویروسی ضروری است.همچنین تشخیص سریع عوامل اصلی عفونت های تنفسی در کودکان، امکان درمان مناسب و اجتناب از مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها را مقدور می سازد. لذا در این مطالعه به بررسی آدنوویروس بعنوان یکی از عوامل شایع به روش سریع پرداخته شده است.
    روش کار
    این مطالعه بصورت توصیفی و مقطعی بوده و کلیه کودکان 3 ماهه تا 15 ساله با علائم عفونت تنفسی فوقانی که در طی یکسال (سال 1385) به درمانگاه کودکان بیمارستان رسول اکرم مراجعه کرده اند بررسی شده اند. نمونه سواپ حلقی بیماران به روش سریع کروماتوگرافی از نظر وجود آدنوویروس مورد بررسی قرار گرفت. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    160 کودک با میانگین سنی 61/5 ماه مورد بررسی قرار گرفتند که 57/5% پسر و 42/5% دختر بودند. تب در 77/4%، سوزش گلو در 66%، سرفه در 37/4%، اگزودای حلقی در 27%، درد شکم در 16/4%، استفراغ در 15/7%، لنفادنوپاتی گردنی در 13/8%، اسهال در 10%، پتشی کام در 5/7% و کونژنکتیویت در 1/9% دیده شد. بیماران 24% در فصل بهار، 14/2% در تابستان، 23/2% در پائیز و 38/6% در زمستان مراجعه کرده بودند. در 10 نفر 6/3% تست آدنوویروس مثبت بود. میانگین سنی در مبتلایان به آدنوویروس 58/5 ± 83/7 ماه بوده و 4 نفر 40% پسر و 6 نفر 60% دختر بودند. فصل ابتلا به آدنوویروس 20% در بهار، 30% در تابستان، 30% پائیز و 20% زمستان بود.
    نتیجه گیری
    آدنوویروسها 6/3% عفونتهای تنفسی فوقانی کودکان را شامل می شوند. با افزایش سن از شیوع آنها کاسته می شود و حداکثر شیوع در 5-1 سالگی می باشد. شیوع این عفونت تابع الگوی فصلی خاصی نبوده و تب و سوزش گلو شایعترین علائم بالینی این عفونت می باشد. وجود لنفادنوپاتی گردنی در آدنوویروس شایعتر از عفونت های دیگر دیده می شود.
  • شفیع حبیبی، جبرئیل فرضی، رسول لطف الله زاده صفحه 136
    زمینه و هدف
    پزشکان عمومی نیازمند منابع اطلاعاتی مختلف و اطلاعات وسیعی هستند تا حوزه وسیع کاری آنها را تحت پوشش قرار دهد. یکی از نکات حیاتی برای پزشکان عمومی دسترسی به موقع به منابع اطلاعاتی بالینی گسترده است. آنها باید به موقع به دامنه وسیعی از منابع اطلاعات بالینی که در تشخیص و درمان بیماران موثر است دسترسی داشته باشند. هدف از این مطالعه تعیین رفتارهای اطلاع یابی پزشکان عمومی شهر اردبیل و رویکرد آنها به منابع الکترونیکی می باشد.
    روش کار
    این مطالعه به روش پیمایشی از طریق پرسشنامه انجام شد. تعداد 191 پرسشنامه در شهریور 1384 میان پزشکان عمومی شهر اردبیل توزیع و 167 پرسشنامه تکمیل و جمع آوری گردید، داده ها در نرم افزار SPSS وارد و بر اساس آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    75 % از پزشکان عمومی به اینترنت دسترسی داشتند. بیشتر آنها برای روزآمد کردن اطلاعات خود و حل مسایل درمانی 78/4% به جستجوی اطلاعات می پرداختند. پزشکان عمومی ابتدا از مرجع و سپس با شرکت در دوره های بازآموزی اطلاعات خود را روزآمد می کردند. در بین کانال های رسمی مجلات پزشکی بعد از کتاب بیشترین استفاده را داشت و در بین کانال های غیررسمی بعد از دوره های بازآموزی آنها با شرکت در همایش ها و کنگره ها خود را روزآمد می کردند. 61/7% نداشتن وقت کافی و نزدیک به نیمی از پزشکان عمومی 47/3% نبودن منابع کافی در کتابخانه های مورد مراجعه و40% عدم آشنایی با بانکهای اطلاعاتی را از مشکلات اصلی برای دستیابی به منابع اطلاعاتی ذکر کردند.
    نتیجه گیری
    پزشکان عمومی به اهمیت اینترنت به عنوان ابزار مهم در دستیابی به اطلاعات آگاه هستند ولی هنوز آنرا به عنوان ابزار مهم در پاسخ به پرسشهای پیش آمده در هنگام کار استفاده نمی کنند. پزشکان عمومی بیشتر از کتاب و بعد دوره های بازآموزی و در مرتبه ششم از اینترنت برای کسب اطلاعات استفاده می کنند. بیشتر آنها بدلیل عدم آشنایی کافی با اینترنت، منابع الکترونیکی و بانکهای اطلاعاتی پزشکی از آنها استفاده نمی کنند. پزشکان عمومی نیازمند آموزش اینترنت، ابزارها و روش های جستجو در وب و بانکهای اطلاعاتی پزشکی هستند
  • نعیما خدادادی، هاییده محمودی، سیده نوشاز میر حق جو صفحه 142
    زمینه و هدف
    افسردگی پس از زایمان نوعی اختلال روانی محسوب می شود که عوامل روانی- اجتماعی با آن ارتباط دارند. تحقیق حاضر با هدف تعیین ارتباط بین افسردگی پس از زایمان و برخی از عوارض روانی- اجتماعی وتعیین میزان افسردگی پس از زایمان در مادران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر رشت انجام شده است.
    روش کار
    در این پژوهش توصیفی-همبستگی،350 زن بصورت تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل دو پرسشنامه، در ارتباط با عوارض روانی- اجتماعی مادران و آزمون افسردگی پس از زایمان ادینبورگ بود، که به روش مصاحبه و توسط پژوهشگر تکمیل شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق بیانگر آن است که 16% از نمونه ها به افسردگی پس از زایمان مبتلا بودند، همچنین نتایج نشان دادند که بین میزان رضایت از زندگی با خانواده همسر (0/021=p)، حوادث ناگوار زندگی (p<0/0001)، سابقه بیماری روانی در خانواده (p<0/0001)، سابقه افسردگی پس از زایمان در خانواده (p=0/008)، حاملگی ناخواسته (p=0/041)، تمایل به سقط جنین (p<0/0001)، رضایت مادر از جنس نوزاد (0/034=p)، رضایت خانواده همسر از جنس نوزاد (0/005=p)، نوع ارتباط با همسر (p<0/0001)، نوع ارتباط با خانواده همسر (p<0/0001) و افسردگی پس از زایمان ارتباط معنی دار آماری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    پرستاران نقش مهمی در پیشگیری ثانویه و غربالگری زنان مبتلا به افسردگی پس از زایمان و ارجاع سریع و مناسب این زنان به روانپزشک دارند.پرستاران باید در مورد عوامل خطرزای افسردگی پس از زایمان آگاهی داشته باشند و این اطلاعات را به مادران و خانواده هایشان منتقل نمایند.
  • گیتی رحیمی، فریده مصطفی زاده، مهرناز مشعوفی صفحه 149
    زمینه و هدف
    از آنجایی که سرطان سرویکس یکی از سرطان های مهم زنان بوده و عوامل احتمالی را در بروز آن موثر دانسته اند و از طرف دیگر تشخیص زودرس و درمان به موقع مراحل اولیه آن در پیش آگهی بیماری و بقاء حیات بسیار موثر است، لذا در این مطالعه به بررسی ارتباط احتمالی بین وسایل پیشگیری از بارداری با ضایعات سرویکس طرح ریزی شد.
    روش کار
    این مطالعه یک مطالعه توصیفی تحلیلی است که با مراجعه به کلیه آزمایشگاه های آسیب شناسی شهرستان اردبیل (6 مرکز) و بررسی 399 مورد گزارش پاپ اسمیر به روش نمونه گیری آسان و در دسترس انجام شد یک مورد به علت شیمی درمانی کنار گذاشته شد.
    یافته ها
    در این مطالعه 90 نفر 22/5% پاپ اسمیر طبیعی و 309 نفر 77/5% پاپ اسمیر غیر طبیعی داشتند که شامل سرویسیت غیر اختصاصی 298 نفر، سرویسیت اختصاصی 129 نفر و اختلا لا ت سلولی اپیتلیومی 105 نفر بود. از نظر استفاده از وسایل پیشگیری از بارداری 15 نفر 3/8% وسیله نداشتند، 172 نفر 43% نیز از یکی از روش های طبیعی یا بستن لوله استفاده می کردند، 131 نفر 32/9% ازOCP (Oral Contraceptive Pill). 63 نفر 15/8% ازIUD (Intrauterine Device) و 18 نفر 4/5% از کاندوم استفاده می کردند. با آزمون کای دو بین استفاده از روش های پیشگیری از بارداری با اختلا لات سلولی اپیتلیومی و سرویست غیر اختصاصی (ضایعه خوش خیم التهابی مزمن سرویکس) بترتیب (p=0/008) و (p=0/0001) ارتباط معنی داری نشان داده شد. dir=«rtl»>
    نتیجه گیری
    بین استفاده از روش های پیشگیری از بارداری با اختلالات سلولی اپیتلیومی و سرویسیت غیر اختصاصی ارتباط معنی داری وجود دارد (p=0/008) و (p=0/0001).
  • غفار شکوه، امیر ضیاءالدین علیمرادی، ایرج لطفی نیا، محمد اصغری، محمدحسین دقیقی، مسعود پور عیسی صفحه 156
    زمینه و هدف
    تعیین سطح ضایعه در بیماران مبتلا به هرنی دیسک کمری بویژه اگر مهره ترانزیشنال وجود داشته باشد دشوار است، MRI یکی از روش هایی است که بطور گسترده قبل از عمل بکار گرفته می شود، با این وجود ساکرالیزاسیون یا لومباریزاسیون ممکن است منجر به تشخیص نادرست گردد. هدف از این مطالعه، بررسی ضریب توافق بین نتایج MRI و جراحی با یافته های رادیوگرافی پس از عمل در بیماران دچار فتق دیسک کمری است.
    روش کار
    30 بیمار دچار فتق دیسک کمری در یک مطالعه ارزش تشخیصی (diagnostic value study) در مدت 15 ماه بررسی شدند. نتایج MRI پیش از جراحی و یافته های حین عمل در تعیین سطح دیسک دچار فتق با نتایج رادیوگرافی پس از عمل که در آن ستون فقرات از C2 به پایین شماره گذاری می شد، مقایسه گردید. ارزیابی رادیولوژیک سگمان درگیر، روش استاندارد طلایی درنظر گرفته شد. مهره ترانزیشنال بر اساس یافته های رادیوگرافی مشخص شد.
    یافته ها
    30 بیمار دچار فتق دیسک کمری، 16 مذکر و 14 مونث، با سن متوسط 12/57±40/83 سال بودند. میزان توافق بالا و معنی داری بین نتایج MRI و یافته های حین عمل با اطلاعات رادیولوژی مشاهده گردید (بترتیب 0/719= ضریب کاپا، p<0/001؛ 0/859= ضریب کاپا، (p<0/001). نتایج MRI و یافته های حین عمل بترتیب در 4 و 2 بیمار اشتباه بودند. تمامی این موارد دارای یک مهره ترانزیشنال در سگمان کمری- خاجی بودند (در مجموع 6 بیمار دچار مهره ترانزیشنال بودند) یعنی MRI و جراحی توانایی تعیین صحیح سطح فتق را بترتیب در 33/3% و 66/7% موارد دچار ساکرالیزاسیون یا لومباریزاسیون داشتند. حساسیت MRI و جراحی بترتیب 87% و 93% بود.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که MRI و جراحی می توانند سطح درست فتق دیسک کمری را در اغلب بیماران تعیین کنند با این همه، با وجود مهره ترانزیشنال، این توانایی ممکن است بطور چشمگیری کاهش یابد
  • فرحناز صدیقیان، هایده سمیع، هایده علاءالدوله ای صفحه 163
    زمینه و هدف
    در طی حاملگی به دلیل افزایش حجم پلاسمای مادری، مقدار Hb و HCT کاهش می یابد. نیاز خانم باردار به آهن به دلیل افزایش حجم خون و سلولهای خونی، رشد جنین و جفت افزایش می یابد و به همین دلایل برای بسیاری از خانمهای باردار مکمل یاری با آهن صورت می گیرد. در این مطالعه شاخصهای خونی بعد از مصرف دوزهای مختلف مکمل یاری آهن در خانمهای باردار سالم بررسی شدند تا بتوان از مصرف زیادی آهن خودداری نمود.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی - تحلیلی، از بین خانمهای باردار سالم 150 نفر انتخاب و به دو گروه شاهد و مورد تقسیم شدند. از 3 ماهه دوم به گروه شاهد دوزهای روزانه آهن و به گروه مورد، 3 بار در هفته مکمل آهن داده شد و در 3 ماهه اول، دوم و سوم آزمایش CBC بر روی آنان انجام و داده ها با روش آماری SPSS آنالیز گردید.
    یافته ها
    مقادیر Hb، HCT و RBC در هر دو گروه شاهد و مورد در 3 ماهه دوم و سوم نسبت به 3 ماهه اول با اختلاف معنی داری کاهش (p<0/05) داشته است. ولی تفاوت معنی داری در مقادیر شاخصهای خونی در بین دو گروه دیده نشده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه اختلاف معنی داری در بین دو گروه شاهد و مورد در مقادیر شاخصهای خونی مشاهده نشده است. پیشنهاد می شود که در خانمهای باردار سالم از دوزهای متناوب مکمل آهن استفاده گردد تا از اثرات احتمالی زیانبار مصرف زیادی آهن جلوگیری شود.
  • محمد یوسف علیخانی، محمد مهدی اصلانی، هادی پیری دوگاهه، محمدحسین دهقان صفحه 167
    زمینه و هدف
    در طی حاملگی به دلیل افزایش حجم پلاسمای مادری، مقدار Hb و HCT کاهش می یابد. نیاز خانم باردار به آهن به دلیل افزایش حجم خون و سلولهای خونی، رشد جنین و جفت افزایش می یابد و به همین دلایل برای بسیاری از خانمهای باردار مکمل یاری با آهن صورت می گیرد. در این مطالعه شاخصهای خونی بعد از مصرف دوزهای مختلف مکمل یاری آهن در خانمهای باردار سالم بررسی شدند تا بتوان از مصرف زیادی آهن خودداری نمود.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی - تحلیلی، از بین خانمهای باردار سالم 150 نفر انتخاب و به دو گروه شاهد و مورد تقسیم شدند. از 3 ماهه دوم به گروه شاهد دوزهای روزانه آهن و به گروه مورد، 3 بار در هفته مکمل آهن داده شد و در 3 ماهه اول، دوم و سوم آزمایش CBC بر روی آنان انجام و داده ها با روش آماری SPSS آنالیز گردید.
    یافته ها
    مقادیر Hb، HCT و RBC در هر دو گروه شاهد و مورد در 3 ماهه دوم و سوم نسبت به 3 ماهه اول با اختلاف معنی داری کاهش (p<0/05) داشته است. ولی تفاوت معنی داری در مقادیر شاخصهای خونی در بین دو گروه دیده نشده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه اختلاف معنی داری در بین دو گروه شاهد و مورد در مقادیر شاخصهای خونی مشاهده نشده است. پیشنهاد می شود که در خانمهای باردار سالم از دوزهای متناوب مکمل آهن استفاده گردد تا از اثرات احتمالی زیانبار مصرف زیادی آهن جلوگیری شود.
  • محمد علی کریمی اقدم، محمود صمدی، شمسی غفاری، فریبا محمودپور صفحه 172
    زمینه و هدف
    روش های مختلفی جهت بستن مجرای شریانی باز (PDA) وجود دارد. در این مطالعه نتایج درمانی، عوارض و هزینه بستن PDA به روش غیرجراحی (با استفاده ازCoil) با روش جراحی مقایسه شده است.
    روش کار
    کلیه بیمارانی که در سال 1384، PDA آنها به روش جراحی و غیر جراحی در مرکز آموزشی درمانی شهید مدنی بسته شده بود انتخاب شده و از پرونده بالینی آنها اطلاعات مورد نظر استخراج گردید. تمام بیماران تا 6 ماه پس از ترخیص بررسی گردیدند و نتایج بدست آمده با نرم افزار SPSS 13 مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در روش غیر جراحی از 21 بیمار، 2 مورد 9/5% آمبولیزاسیون Coil به داخل شریان ریوی رخ داده بود که در هر دو مورد Coil در اتاق آنژیوگرافی خارج و سپس بیماران به واحد جراحی معرفی شدند و یک مورد 4/5% دارای شانت باقیمانده در محل PDA شد که مجددا کاندیدای استفاده از Coil بعدی بود. پس از 6 ماه در 18 مورد 86% PDA کاملا بسته شده و عارضه خاصی در هیچیک از بیماران مشاهده نشد. در گروه جراحی 42 بیمار وجود داشت که پس از 6 ماه، 2 مورد 4/7% در محلPDA دارای شانت باقیمانده بودند. در یک مورد 2/3% شیلوتوراکس روی داد. 2 بیمار 4/7% بصورت موقت دچار پارزی دیافراگم چپ و 2 مورد 4/7% نیز دچار فلج موقت تارصوتی شدند. مدت بستری در بخش مراقبتهای ویژه، میانگین مدت اقامت در بیمارستان، تعداد آزمایشات و رادیوگرافی ها در روش غیرجراحی بطور معنی داری کمتر از روش جراحی بود (p<0/0005). اختلاف میانگین هزینه دارو در گروه جراحی و غیرجراحی معنی دار نبود(p=0/793). میانگین هزینه لوازم مصرفی وکل هزینه های بیمار در گروه غیر جراحی بعلت هزینه بالای Coil بطور معنی داری بالاتر از گروه جراحی بود (p<0/0005) ولی میانگین هزینه پرداختی بیماران به بیمارستان در دو گروه از نظر آماری اختلاف معنی دار نداشت (056/=P).
    نتیجه گیری
    بطور کلی بستن PDA به روش غیر جراحی از نظر نتایج و عوارض درمانی بهتر و موثرتر از روش جراحی بوده ولی هزینه درمانی بالاتری را بدنبال دارد
  • مهردخت مزده، منصور نظری صفحه 187
    زمینه و هدف
    میگرن از انواع سر درد های مزمن و شایع می باشد و از درمانهای مهمی که برای بهبودی حمله حاد میگرن توصیه شده، سوماتریپتان و آلکالوئیدهای ارگوت می باشد با توجه به عوارض آلکالوئیدهای ارگوت مانند تهوع، استفراغ و بی اشتهایی و انقباضات عروق محیطی و سر درد و محدودیت مصرف دارو و محدودیت سنی بیماران در استفاده از آن با مشکلاتی مواجهه می شوند. از طرفی سوماتریپتان به صورت رژیم تک دارویی مورد استفاده قرار می گیرند ولی آلکالوئیدهای ارگوت باید به همراه متوکلوپرامید جهت رفع تهوع ناشی ازمصرف دارو و همچنین درفاز حاد سردرد میگرنی مورد استفاده قرار گیرد. لذا مطالعه حاضر به مقایسه اثر بخشی دو دسته دارویی پرداخته تا استفاده از ان در صورت اثر بخشی مثبت به نفع سوماتریپتان توصیه شود.
    روش کار
    محدوده سنی بیماران 40-20 سال بود که طبق معیارهایIHS مبتلا به میگرن کلاسیک و معمولی بودند، به طور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. یک گروه (36 نفر) با سوماتریپتان و گروه دیگر (39 نفر) با ترکیب داروی دی هیدروارگوتامین و متوکلوپرامید در فاز حاد بیماری تحت درمان قرار گرفتند، و اثر بخشی درمان به وسیله سه معیار شدت، طول مدت و فرکانس حملات مورد بررسی قرار گرفت. پس از درمان در دو گروه با استفاده از آزمون مجذور خی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    از لحاظ شدت حملات سردرد، طول مدت سردرد و فرکانس حملات پس از درمان تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه وجود نداشت و نتیجه درمانی در هر دوگروه یکسان بود.
    نتیجه گیری
    از آنجا که تفاوت آماری معنی داری بین تاثیر دو دسته دارویی روی شدت حملات، طول مدت سر درد و فرکانس حملات در مبتلایان به میگرن کلاسیک و معمولی وجود ندارد میتوان از هر دو شیوه درمانی بهره گرفت اما با توجه به عوارض آلکالوئیدهای ارگوت مانند تهوع که لازم است به همراه متوکلوپرامید مصرف شود، انقباضات عروقی که ممکن است به گانگرن اندامها منتهی شود، ایجاد سر درد القایی و مجاز نبودن بیشتر از 6 میلی گرم ارگوتامین در هفته و محدودیت سنی در مصرف آن، سوماتریپتان به عنوان رژیم تک دارویی توصیه می شود
  • حمید میرزایی، سلطانعلی محبوب، بهرام عمواوغلی تبریزی، مهران مسکری عباسی، محمد منافی صفحه 194
    زمینه و هدف
    هیپرلیپیدمی یکی از عوامل ایجاد کننده بیماری های قلبی عروقی بوده و این بیماری ها یکی از مهمترین علل مرگ و میر در جهان به شمار می روند. استفاده از فرآورده های حاوی سویه های خاص باکتری های مفید تحت عنوان پروبیوتیکها، از طریق ایجاد تعادل در فلور میکروبی دستگاه گوارش اثرات مفیدی در بدن میزبان ایجاد می نمایند. لاکتوباسیلوس کازئی یکی از پروبیوتیک ها بوده و هدف از اجرای این مطالعه ارزیابی تاثیر مصرف شیر حاوی لاکتوباسیلوس کازئی بر الگوی لیپیدی رت های تغذیه شده با جیره غذایی پرچرب می باشد.
    روش کار
    مطالعه حاضر از نوع تجربی می باشد که در آن ابتدا 30 رت نر نژاد ویستار سفید با وزن15±200 گرم بطور تصادفی به دو گروه 15 عددی تحت تیمار و کنترل تقسیم و در عرض یک هفته به غذای پرچرب (11/47%) و آب حاوی 25% شیر عادت داده شدند. رتهای هر دو گروه به مدت 48 روز غذای پرچرب و آب حاوی 25% شیردریافت نمودند، با این تفاوت که به آب گروه تحت تیمار لاکتوباسیلوس کازئی اضافه می شد. با توجه به اینکه مقدار آب مصرفی در طول دوره نگهداری افزایش می یافت لذا تعداد لاکتوباسیلوس کازئی اضافه شده به شیر طوری تنظیم می شد که روزانه هر رت حدود CFU 109 از آنها را مصرف می نمود.
    یافته ها
    بر اساس آزمون تی مستقل در سطح 0/05 = α میانگین کلسترول تام و LDL-C سرمی رتهای گروه تحت تیمار بطور معنی دار کمتر از گروه کنترل برآورد گردید(p<0/05). ولی تفاوت میانگین تری گلیسرید، HDL-C و VLDL-C سرمی در دو گروه فوق الذکر معنی دار نبود. از طرف دیگر میزان افزایش رشد وزن رت ها در گروه تحت تیمار بطور معنی دار بیشتر از گروه کنترل برآورد شد (p<0/01).
    نتیجه گیری
    مصرف روزانه و طولانی مدت شیر حاوی لاکتوباسیلوس کازئی01 از طریق کاهش کلسترول تام و LDL-C الگوی لیپیدی سرم را بهبود بخشیده و سرعت افزایش وزن بدن را بالا می برد.
  • علی نعمتی، عباس نقی زاده باقی، محمدحسین دهقان صفحه 202
    زمینه و هدف
    یکی از مهمترین شاخص های بین المللی برای ارزیابی رشد و سلامت جسمی، اندازه گیری وزن و قد و تعیین توده بدن BMI (Body Mass Index) و مقایسه آن ها با منحنی های استاندارد می باشد. این تحقیق با هدف بررسی وضعیت رشد جسمی دختران دانش آموز 19-7 ساله اردبیل و مقایسه آن با مقادیر استاندارد و مطالعات مشابه در ایران بعمل آمده است.
    روش کار
    در یک مطالعه توصیفی- مقطعی با استفاده از روش نمونه گیری چند مرحله ای، قد و وزن 3996 نفر دانش آموز دختر 19-7 ساله شهری و روستایی در سال 1384 اندازه گیری شد و میانگین، انحراف استاندارد و صدک های مختلف 5، 10، 25، 50، 75، 90 و 95 قد و وزن و شاخص توده بدن در تمامی سنین محاسبه شد و با استاندارد NCHS (National Center for Health Statistics) و مناطق دیگر ایران مقایسه گردید.
    یافته ها
    میانگین قد و وزن دختران شهری از همسالان روستایی خود بیشترمی باشد. رشد قد آزمودنی ها در فاصله سنی 9 تا 12 سالگی بیشتر و حداکثر آن در نه سالگی و به مقدار 6 سانتی متر در سال است. همچنین بیشترین میزان افزایش وزن دختران در سن 13 سالگی و به مقدار 5/5کیلوگرم در سال می باشد. میانگین قد و وزن دختران اردبیلی در سنین مورد مطالعه از همسالان تهرانی، کرمانی، اصفهانی کمتر می باشد. همچنین تمامی صدک های قد و وزن و توده بدن دختران 19-7 ساله اردبیل از صدک های مشابه خود در استاندارد NCHS کمتر می باشد.
    نتیجه گیری
    در تمام موارد صدک های مربوط به قد، وزن و BMI دختران 19-7 سال اردبیل از استاندارد NCHS پائین می باشد.
|
  • A New and Effective Method for More Neurosphere Forming from the Adult Mouse Brain Lateral Ventricle
    Page 11
    Background and Objective
    It is now clear that the adult mammalian subventricular zone (SVZ) contains a population of neural stem cells (NSCs) that give rise to neurons and glia. Owing to their rarity, and a paucity of NSC-specific markers, the neurospher assay (NSA) is a common and selective method for isolating and understanding the biology of embryonic and adult neural stem cells. There are different methods for neurosphere growing from different regions of the CNS including Lateral ventricles. The objective of this study is introducing a new and effective strategy for more neurosphere firming from the SVZ of the adult mouse brain lateral ventricle using NSA.
    Methods
    Two different methods were used in order to isolate and culture the SVZ of the lateral ventricles using NSA. In the first method (Ritze and Reynolds method) the rostral part of the SVZ of the lateral ventricles was dissected into single cell suspension and cultured using NSA. In the second method (vibratome resecting of the brain) after cutting the brain into 400 µm serial sections using a vibratom, the SVZ was microdissected from all sections of rostral part of lateral ventricle and cultured separately, using NSA. Primary neurospheres were counted seven days after plating. Then the mean numbers of neurospheres generated in two different methods were compared.
    Results
    The mean number of neurospheres generated by sectioning method was much higher than the one generated using first method (P< 0.0001). The distribution and frequency of neurosphere forming cells (or NSCs) is not the same along the antero-posterior axis of the rostral part of the lateral ventricle. The greatest frequency of neurosphere forming cells was detected in 0.74mm rostral to the bregma.
    Conclusion
    Second section method, due to more neurosphere generation, in comparison with the first method is more appropriate and efficient for neurosphere forming from the SVZ of the lateral ventricle.
  • Page 117
    Background and Objective
    As renin-angiotensin system (RAS) activity could affect the severity of oxidative stress and inflammatory markers; the effect of enalapril and losartan on these markers in renal transplant recipients (RTRs) with RAS polymorphisms was assessed.
    Methods
    After determination of RAS genotypes including angiotensin converting enzyme (ACE I/D), Angiotensinogen (AGT M235T) and angiotensin II type 1 receptor (ATR1 A1166C) by PCR, seventy-six RTRs recruited to four groups randomly: first group (17 patients) and second group (24 patients) were treated with E (E+: 10mg/daily) and L (L+: 50 mg/daily) alone, respectively. The third group (17 patients as positive control) received E+L (E+L+: 10mg/daily + 50 mg/daily) and the 4th group (18 patients as negative control) received no medication (E-L-). Hs-CRP and total anti-oxidant (TA) as inflammatory and anti-oxidative markers were measured after 2 months. After 2 weeks as washout period, E group changed to L and vice versa as a cross-over design. They were followed for another 8 weeks and hs-CRP and TA were retested.
    Results
    Following up the patients (after 2, 4 months of treatment) in treated groups revealed that hs-CRP and TA levels were significantly decreased and increased (consequently) in E+L+, L+, E+ groups (P< 0.05). On analyzing the relationship between RAS polymorphisms with baseline hs-CRP and TA levels, CC genotype of ATR1 had lower hs-CRP levels (P=0.04). But none of the RAS polymorphisms could predict the anti-oxidative and anti-inflammatory response rate to the drugs (P> 0.05).
    Conclusion
    E and/or L reduce hs-CRP and increase TA regardless of the RAS genotypes.
  • Page 127
    Background and Objective
    Congenital melanocytic nevi are benign proliferation of melanocyte in the epidermis and dermis in fetal period. These nevi are mostly benign but there is a risk of malignancy in case of firmness, discharge, pain and bleeding. Aim of this study was to describe if they enlarge, these congenital nevi and risk factors of malignancy in this group of patients.
    Methods
    This study was a descriptive analytic cross sectional study. The cases were the people who referred to Sina Hospital Dermatology Clinic of Tabriz and had congenital melancytic nevi, the number of cases was 54 for all of them filled out questionnaires aires and the findings were investigated with SPSS and T- test.
    Results
    In 50% of the patients, nevi were smaller than 1.5cm and 3.7% over 20cm and 46.3% between 1.5 -20cm. Secondary changes were found in 38% of cases in which the commonest one was hair growth. Other secondary changes were growth, site, Dermal keratosis, Hyper pigmentation and skin infection. About appearance of nevi border of them were regular and smooth in 92.6% and irregular in 7.4%. Suspicious sign of Malignancy findings were considered in 5.6% of cases and in 1.9% of cases developed malignant melanoma.
    Conclusion
    This study showed that most of our nevi were benign and the risk of malignancy was low. But presence of induration and rapid growth in moderate or giant congenital melanocytic nevi should trigger us to evaluate malignancy of them. Furthermore malignancy risk in small nevi were much lower than the larger one.
  • Page 132
    Background and Objective
    Respiratory tract infections causes 4.5 million children death in the world annually that occur mostly in developing countries like Iran. Bacterial and viral pathogens are responsible for this event and Adenovirus is one of the major responsible agents. According to multiple survey, incidence of viral pathogens in different world region is different so local survey is needed to describe regional incidence of different viral pathogens. Rapid test for detection of respiratory pathogens help us to select appropriate treatment and avoidence of antibiotic overusage. So abuse the aim of this study was to evaluate incidence and clinical presentation of Adenovirus infection in children in Tehran with rapid test.
    Methods
    This study is a descriptive-cross sectional analysis. All 3 month to 15 year old children with upper respiratory tract infection that come to OPD of Rasol-e-Acram Hospital in one year(1385) are included.Direct smear of patient's throat was evaluated by rapid chromatography test for adenovirus infection. SPSS software was used to analyse the data.
    Results
    160 children with upper respiratory tract infection with a mean age of 61.5 months were evaluated. 57.5% were boys and 42.5% were girls. 77.4% had fever, 66% had sore throat, 37.4% had cough, 27% pharyngeal exudate, 16.4% had abdominal pain, 15.7% had vomiting, 13.8% had cervical lymphadenopathy, 10% had diarrhea, 5.7% had petechea in palate and 1.9% had conjectivitis. They admitted 24% in spring, 14.1% in summer, 23.1% in fall and 38.5% in winter.Adenovirus infection was detected in 10(6.3%) cases, 4(40%) boys and 6(60%) girls with mean age of 83.7(SD=58.5). they were detcted 20% in spring, 30% in summer, 30% in fall and 20% in winter.
    Conclusion
    Adenoviruses are responsible in 6.3% of upper respiratory infections in children. They become less prevalent with increasing age. Its prevalence did not obey seasonal pattern. Fever and sore throat are most common clinical signs and cervical lymphadenopathy is more prevalent in adenovirus infection than others.
  • Page 136
    Background and Objective
    General physicians require a number of different resources to cover the broad scope of their practice. A critical point in their medical practice is timely access to the wide variety of clinical information sources that contribute to patient care decisions. The aims of this study were to assess information seeking behavior of Ardabil general physicians and their approach towards electronic sources.
    Methods
    This study was done using Questionnaire research method. A total of 191 questionnaires were distributed among GPs and 167 relevant questionnaires were gathered. Data were analysed applying SPSS.
    Results
    75% of general physicians had access to internet. The majority of them were in search of information for Keeping themselves up-to-date and solving medical problems (78.4%). General physician's first priority was text books, and the second priority was continuing medical education courses for meeting information needs. They used mostly books followed by medical journals as formal channels, and updated their information taking part in continuing medical education courses followed by congresses and seminar as informal channels. As obstacles to finding necessary information they reported lack of adequate time (61.7%), near to half of them (47.3%) reported lack of sufficient information resources in libraries, and unfamiliarity with medical databases (40%).
    Conclusion
    General physicians are aware of the importance of internet in accessing information, but they did not use it as an important tool to answer questions rising in practice. The majority of general physicians used books to access information followed by continuing medical education courses, and used internet in the sixth rate. The majority of them used low rate the internet, electronic resources, and medical databases because of inadequate familiarity with them. General physicians need training in internet, web search tools and search methods, and medical databases
  • Page 142
    Background and Objective
    postpartum depression is a kind of psychiatric disorder that psychosocial factors relate with it. This study was performed in order to determine relationship between postpartum depression and psychosocial effects and Determine the rate of postpartum depression in mothers visiting health-medical centers in city of Rasht.
    Method
    In this descriptive-correlational study, 350 women were selected in the Random cluster manner. The instruments for gathering data were two questionnaires including psychosocial effects and Edinbugh test. The reseacher completed these questionnaires through interview.
    Results
    The results indicated that 16% of samples suffered from postpartum depression. The results indicated a significant correlation between the satisfaction of life and husband's relatives (p=0.021) the lifes life's unpleasant events (p< 0.0001) the psychological disorder history in family (p< 0.0001) the post partum depression history in family (p=0.008) the unwanted pregnancy (p=0.041) tendency to abortion (p< 0.0001) the satisfaction of mothers about the neonatal gendel (p=0.034) the satisfaction of husband's family about neonatal gentiv (p=0.005) the kind of communication with husband (p< 0.0001) The kind of communication with husband's family (p< 0.0001) and the postpartum depression.
    Conclusion
    Nurses have important roles in secondary prevention and screening women suffering from postpartum depepression, and also in appropriate and quick refering them to psychiatrist. Nurses need to be knowledgeable about high-risk factors and share the information with mothers and their families.
  • Page 149
    Background and Objective
    As cancer of cervix is one of the important facts, for women and probably causes in presence, furthermore early diagnosis and management in primary stages is very effective for prognosis of the disease and survival, the aim of the study was to measure the probable relationship of contraraceptive devices with cervical lesions.
    Methods
    This study was a descriptive analytic study that was done by referring to all pathologic center (6 centers) in Ardabil and reviewing 399 reports of pap smear through sampling method (one of them because of chemotherapy was excluded from the samples)
    Results
    In this study 90 persons 22.5% of pop smear's study were normal and 309 persons 77.5% were abnormal that include nonspecific cervicitis (298 persons) specific cervicitis (192 persons) and epithelial cell abnormality (105 persons) Regarding the use of contraceptive devices, 15 persons didnt use any device 3.8% And 172 persons 43% were using one of the natural methods or tubal ligation, and 131 persons were using OCP pills 32.9% 63 persons were using IUD 15.8% 18 persons 4.5% were using condom, and also DMPA was not used. Through chi test it was found that there was significant relationship between contraceptive methods and epithelial cell abnormality (p=0.008) and imperavite cervicitis (p=0.001). There was a meaningful relationship.
    Conclusion
    There was a meaningful relationship between using contraceptive methods and nonspecific cervicitis.
  • Page 156
    Background and Objective
    Determining the level of lesion in lumber disc disease might be difficult, especially when there is a transitional vertebrae. MRI is one the methods widely used in presurgery; however, presence of sacralization or lumbarization may lead to a incorrect diagnosis. This study aimed at evaluating the agreement degree between the results of MRI and surgery with the post-operative radiographic findings in patients with lumber disc herniation.
    Methods
    Thirty patients with lumber disc herniation were evaluated in a diagnostic value study during a 15-month period of time. Presurgery MRI results, as well as the findings during operation regarding the level of herniated lumbar disc were compared with the radiographic findings, numbering the vertebra below the C2 after surgery. The radiologic assessment of involved segment was considered as the gold standard method. Transitional vertebrae were determined on the basis of radiologic findings.
    Results
    There were thirty patients with lumber disc herniation, 16 males and 14 females, with the mean age of 40.83±12.57 years in the study. There was a high and significant degree of compatibility agreement between the results of MRI and findings during surgery with the radiologic data (kappa=0.719, p
  • Page 163
    Background and Objective
    During pregnancy, Hb and Hct are reduced, because of increase in maternal plasma volume. Pregnant women need more iron, because of the increase in blood volume, blood cells, the growth of fetus and placenta, iron supplementation is performed. This study, measured blood index after different doses of iron supplement prescribed in healthy pregnant women in order to prevent excessive iron intake.
    Methods
    In this cross-sectional analytical study, 150 healthy pregnant women were selected who were divided in to two groups. One group took daily (as control) and the other intermittent (as case=3 times in week) iron supplement from the second trimester. Blood samples of all cases in the first second an third trimester were analysed for complete blood counts (CBC). The Data were analysed by SPSS.
    Results
    The reduction of Hb, HcT and RBC at second trimester was significant compared to the first (p< 0.05). This difference was not significant among two groups concerning the blood index.
    Conclusion
    Since there was no significant difference in blood index among the case and control groups, so, to prevent the side effects of iron over load, it's recommended, to use intermittent iron supplement in healthy pregnant women.
  • Page 167
    Background and Objective
    Tuberculosis is more prevalent in developing countries and death from tuberculosis meningitis is strongly associated with delays in diagnosis and treatment. Polymerase chain reaction (PCR) has been incorporated as a diagnostic tool for the diagnosis of tuberculosis. The rapid results and greater sensitivity compared to traditional microbiological methods makes PCR a suitable technique in tuberculosis, especially in tuberculosis meningitis, when diagnosis is difficult or when rapid diagnosis is needed. However, the possibility of false positive and false negative results must be considered. The aim of this study was to compare the conventional bacteriology (culture Ziehl- Neelsen staining) with polymerase chain reaction (PCR) technique for rapid diagnosis of tuberculosis meningitis.
    Methods
    This study included 25 clinically diagnosed patients that were suspected to have tuberculosis meningitis and 10 other bacterial or viral meningitis patients were investigated. DNA was extracted from CSF and the NESTED PCR using specific primers were done.
    Results
    In 25 samples, Mycobacterium tuberculosis DNA was detected in 9 (36%) by PCR, 2(8%) and 1(4%) with culture and direct smear was obtained, respectively. whereas no DNA bands were detected in patient with the other 10 meningitis. The entire procedure was repeated and the same result was obtained.
    Conclusion
    The findings of this study indicated that PCR is a powerful method for rapid and sensitive diagnosis of tuberculosis meningitis. In a way that it decreases obtaining the results from several weeks in bacteriological methods to one to two days, especially in smear negative patients. This is very important in tuberculosis meningitis because it is a medical urgency and needs rapid diagnosis and early treatment.
  • Page 172
    Background and Objectives
    There are several methods for PDA closure. This study compared results, complications and cost effectiveness of surgical and nonsurgical PDA closure with coil.
    Methods
    Patients who admitted in Shahid Madani Hospital in 2005 surgical and nonsurgical closure of PDA were included in this study. Data were obtained from patients units. All cases followed up for six months. Data were analyzed thorough SPSS.
    Results
    From 21 patients of nonsurgical method in two cases (9.5%), coil embolizations were occurred to pulmonary artery, that they were removed in cath lab and then refered to a surgery unit. One case (4.5%) has residual shunt at PDA, that who was waiting for second coil. In six month follow-up, PDA completely was closed in 18 (86%) patients and no complications were seen.In surgical method there were 42 patients. In six month follow-up, there were residual shunt in 2 (4.7%) cases and chylothorax in 1 (2.3%) patient, transient left diaphragmatic paresis in 2 (4.7%) and transient vocal cord paresis in 2 (4.7%) cases were seen.Mean at hospitalization and ICU, laboratory tests and radiographic examinations in nonsurgical method were significantly less than surgical method (P< 0.0005). There was no significant difference in drug cost between two methods (P= 0.793). Mean cost of instruments and total hospital cost of the patients in nonsurgical method were significantly more than surgical method for high cost of coil (P< 0.0005), but men payment of patients to the hospital in two groups did not have any significant difference (P= 0.056).
    Conclusion
    In general, PDA closure through nonsurgical method had better and effective results and complications. However, it is more expensive.
  • Page 187
    Background and Objective
    Migraine is one of the chronic and Common Kinds of headache. Among important treatments which are advised for improvement of acute migraine attack, there are tryp tans and Ergot Alkaloids Because of side effects of Ergot Alkaloids Like nausea, vomiting, lack of appetite, Peripheral vessel contractions and induced headache and its limited consumption and patients age limitation, the patients face some difficulties using Ergot Alkaloid. On the other hand Tryp tans are Consumed as a monotherapeutic regimen but Ergot Alkaloids must be used with metoclopramide in order to prevent nausea and also they should be used in the acute phase of migraine so we decided to Compare the two groups of drugs so that if they have positive effectiveness in favor of Tryp tans, using them would be advised.
    Methods
    The range of age for patients was 20- 40 years who suffered from classic and common migraine according to IHS criteria, were randomly placed in two groups. One group (36) was treated in the acute phase of disease by sumatryptan and the other (39) by a combination of 3 dihydroergotamine and naproxen and metoclopramide, and therapeutic effectiveness was studied by three Criteria of intensity, attack and frequency of attack. After the treatment, they were analyzed through chi square.
    Results
    In terms of intensity, duration and frequency of the headache after the treatment, there was no significant difference between two groups and the results in both group were the same.
    Conclusion
    As there were no significant statistical difference between the effect of two drugs on attack intensity, headache duration and frequency in patients of classic and common migraine, and because of the complications of Ergot Alkaloids like vomiting it should be consumed with metoclopramide and because of vessels contractions which may result in the organs gangrene and induced headache, and its maximum dose is 6 mg per week, sumatryptan is advised as the monotherapeutic.
  • Page 194
    Background and Objective
    Hyperlipidemia is one of the main causes of cardiovascular diseases which have a high mortality throughout the world. Consumption of products containing specific strains of microbes as probiotics, produces positive effects in the host by balancing the flora of the digestive system. L.casei is a probiotic and the aim of this study was to evaluate the effects of consumption of milk containing L.casei on serum lipid profile of rats fed high lipid diet.
    Methods
    This was an experimental study in which 30 male albino wistar rats with a body weight of 200±15 gr were randomly allocated to two groups of treatment and control each containing 15 rats and adapted to a high lipid diet (11.47%) and water containing milk (25%). Rats in both groups received high lipid diet and water containing 25% milk for 48 days with the difference that rats in the treatment group received water containing L.casei considering that water consumption is created throughout the experiment, the amount of L.casei added to milk was calculated to each rat consumed 109 CFU bacteria per day.
    Results
    Independent t-test revealed that at a level of α= 0/05 mean levels of total cholesterol and LDL-C of rats in the treatment group was significantly lower than that of control group (p< 0/05), but the mean levels of triglyceride, HDL-C and VLDL-C was not significant. Also increase in body weight was significantly higher in the treatment group compared to the control group (p< 0/01).
    Conclusion
    Long term daily consumption of milk containing L.casei improve serum lipid profile by lowering total cholesterol level and also increase the rate of body growth
  • Page 202
    Background and Objectives
    Measurement of body Weight and height and determining of body mass index (BMI) according to age is one of the most important international indicators for evaluation of growth and physical health. The present study aimed to evaluate growth indices for schoolgirls 7-19 years of age living in Ardabil to compare with standard reference values and similar studies in Iran.
    Methods
    To assess the status of growth pattern of 7-19 year girls in Ardebil during 2005, with a descriptive cross-sectional study, 3996 healthy girls were selected by the multi stage sampling method and their age, body weight, height and body mass index were recorded, then 5,10,25,50,75,90,95 percentile, mean and standard deviation in different age were analyzed and compared with NCHS and selected regions of Iran
    Results
    The mean of Height and weight in urban girls is higher than their peers in rural regions. Height growth was more during the ages of 9-12 with its peakin 9 years olds with 6 cm annually. The highest increase in weight was at age13 which was estimated 5.5 kg annually. Mean of height and weight in girls of Ardabil is less than their peers in Tehran, Kerman, Esfahan but more than their peers in Zahedan. Of the height, weight and body mass index percentiles in girls of Ardabil aged 7-19 years were less than their American peers according to National Center for Health Statistics data.
    Conclusion
    All of percentiles anthropometric factors in girls Ardabil aged 7-19 years were less than NCHS standard.